Mavi Ekran Hataları Listesi Ve Çözümleri


Mavi Ekran Hataları Listesi Ve Çözümleri

Mavi Ekran Hataları Listesi ve Mavi Ekran Hatası Çözümleri

DUR hataları (Mavi ekran hataları Windows sistemde ciddi bir hata aldığında bilgisayarın zarar görmemesi için sistemi durdurur. Mavi ekran hataları, bazen donanımınız da ki bir arızadan bazen, yüklediğiniz yanlış-dijital imzasız bir sürücüden, bazen virüslerden, bazen de bazı yazılımsal problemler yüzünden ortaya çıkabilir.
DUR (Stop) hatalarını gidermek çok zor olabilir. Neyse ki, tüm mavi ekran hata kodlarının sebebini incelemek için bu kodların kısa çözüm özetleri mevcuttur.
Windows kurulumları sırasındaki hataların büyük bir çoğunluğu ram arızalarından kaynaklanır. Bu genelde mavi ekran, resetlenme gibi değişiklik gösterebilir.Kurulum sırasındaki her mavi ekran hatasını da ram e bağlamak yanlıştır burada hata kodunun önemi büyüktür. Her mavi ekran hatasının bir kodu bulunur bu kodların hangi problem yüzünden çıktığını tespit etmenin en iyi yöntemi hata kodunu sorgulamaktır.
Mavi ekran hatanızın çözümünü öğrenmek için aşağıdaki listeden hata kodunuzu arayabilirsiniz. Hata kodları 0 ile 15999 arası numaralar ile sınıflandırılmıştır. Hatanızın kodu hangi rakam aralığındaysa o kategoriye gidip hata kaynağını öğrenebilirsiniz.

Not: (Windows Sistem Hataları MSDN ingilizce kaynağından Translate ile Çevrilmiştir içerik çok büyük olduğundan dolayı birebir çeviri işlemi yapılmamıştır)

Orjinal İngilizce içerik Microsoft MSDN Kitaplığı


Yukarıdaki listenin dışında Microsoft kaynağından alınan en çok karşılaşılan hatalaraşağıdaki gibidir.

Mavi Ekran Hataları Listesi Ve Çözümleri ile Benzer Yazılar:

2 Ocak 2017 Saat : 10:36

Mavi Ekran Hataları Listesi Ve Çözümleri Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

Acer servisi,laptop bursa,osmangazi bilgisayar servisi,bilgisayar tamircisi,laptop tamirisi Son Yazılar FriendFeed
Yerinde Bilgisayar Tamiri
reklam
reklam
reklam

Bilgisayar Tamirhanesi

Bilgisayar Tamirhanesi bilişim sistemleri konusunda uzman kadrosuyla notebook tamir bakım, masaüstü bilgisayar tamir bakım ve tablet tamir bakım servisi olmak üzere 2010 yılından beri kaliteli hizmeti tercih eden müşterilerimize profesyonel çözümler sunmaktayız.

Bize Ulaşın

7/24 Destek Tüm Bilişim Destek İhtiyaçlarınız için Yanınızdayız

Arıza Bildirimi

1

Cihaz Teslim Alımı

1

Arıza Tespit

1

Teslimat

1

Bize Ulaşın

1

1

1